Satellite Stories - Vagabonds albumreview (en tevens Love Of The Week 28 februari- 6 maart)

Het Finse Satellite Stories brengt deze week het derde album 'Vagabonds' uit. Het viertal brak in 2013 door met de single "The Kids Aren't Safe In The Metro" van hun debuutalbum en oogstten vorig jaar veel succes met "Australia (Don't Ever Let Her Go)" van opvolger 'Pine Trails'. Ter promotie zullen ze morgen bij Giel op 3FM te horen zijn en volgen er deze week drie concerten in ons land. 

Als je Satellite Stories zegt vul je in gedachten meteen een catchy indiepop liedje in. Bij het luisteren van het nieuwe album 'Vagabonds' gaat die vlieger ook redelijk op. De titeltrack van het album was al een tijdje te beluisteren en verwelkomt je als opener dan ook zoals je verwacht. Hetzelfde geldt voor "Heartbeat". Bij "Polarized" duikt het niveau van het album voor mij even onder de nulgrens.

Gelukkig pikt de band met "Heroine" en "Campus" de verwachte draad weer op, om die de rest van het album ook niet meer los te laten. Topnummer blijft "The Trap" (dat deze week met zeer ruime vertraging onze Love Of The Week is), waardoor je het album met een blij gevoel afsluit. Net als een concert, waar het prijsnummer meer dan eens voor het laatste bewaard wordt.

Maar om die vergelijking door te trekken: vaak volgt er live nog een toegift na het laatste nummer en zo is dat ook bij 'Vaganbonds' het geval. "With You" is een verrassende afsluiter en gezien het karakter van het nummer (erg rustig) niet echt passend bij de rest. Meer een nummer dat je als extra verborgen track na een paar minuten stilte zou verwachten.

Welk beeld blijft er dan over van het album? Een fijn luisterbare plaat met een dip vlak na het begin en een niet zo passende afsluiter na de climax van het album. Veel van hetzelfde? Ja. Maar dat hebben ze wel verdomd goed onder de knie die Finnen.

Deze week is de band live te zien in Paradiso, 013 en Hedon. Uit eigen ervaring is het bijwonen van een concert van de heren aan te raden.

 

Comments