The Maureens - Bang The Drum albumreview

In 2013 verscheen het debuutalbum van het Utrechtse The Maureens. Lovende kritieken ontvingen ze met hun super catchy, opwindende en energieke popliedjes. Vorige week verscheen 'Bang The Drum' als opvolger van dat debuutalbum. Volgens de omschrijving een verzameling opwindende melodieuze alternatieve popmuziek.

Dit voorjaar kwam albumopener "Heartbreaker" alvast uit als voorproefje. En inderdaad, lekker vlotte popmuziek, net als "Catch Me When I Fall". Bij "September" zakt het even in, een nummer dat erg neigt naar middle of the road country pop, met traag tempo en slide-guitar.

"Caroline" kan de boel niet vlottrekken, maar gelukkig komt dan met "George's Street" één van de leukere nummers van het album.
"Lonely Trail" is een samenwerking met Sarah Bettens, zangeres van K's Choice. Helaas valt zij (en het hele nummer) nauwelijks op. Om de afwisseling tussen saai en vlot nog maar eens extra te benadrukken is "Lovesong" wel weer een fijn nummer.

En zo verloopt de tweede helft van het album ook eigenlijk. Leuk en saai, met hier en daar een verrassing (wat doet die koe op het eind van "I Forgot"?).

'Bang The Drum' klinkt een beetje als een americana/ country versie van bands als Johan of The Jayhawks met soms een Beach Boys- achtige meerstemmige zang. Een album met aardige en mooie nummers dat helaas nooit echt spannend wil worden. Bij een iets andere selectieprocedure van beschikbare nummers (minder mooi, meer actie) kan het volgende album van de band een zekere topper worden.

Beoordeling: 5/10

Het album wordt nog tot eind november ondersteund met een tournee, die op 28 november zijn finale zal kennen in Paradiso Amsterdam.

"September" is geselecteerd als nieuwe single.


Comments