Double Veterans - Space Age Voyeurism

Een bandnaam die de lading compleet niet dekt. Zo zou je het Belgische Double Veterans kunnen verwijten dat ze niet ‘double’ maar een trio zijn en geen ‘veterans’ maar juist jong en fris. ‘Space Age Voyeurism’ is hun debuutalbum.

Hedendaagse garagerock vermengd met invloeden van de jaren ’60 en ’70, de 'kruidenjaren' zeg maar. En afwisselend. Waar single “Cocktail” enthousiaste garagerock is, kom je met “I Was Gone” een wat zeurderige rockballad tegen.
"Heaven vs Hell" klinkt qua gitaarloop als heel goed geluisterd naar Them's "G.L.O.R.IA." en gespeeld als The Libertines, terwijl afsluiter “The Trip” doet even denken aan de Eels klassieker "Novocaine For The Soul" voor het zijn naam eer aan doet en wat gaat trippen of spacen.

Zo is 'Space Age Voyeurism' een album dat fijn begint, halverwege wat hobbels tegenkomt maar daarna weer gauw het juiste spoor terugvindt.

Beoordeling: 7,1/ 10

Op dit moment zit de band midden in een Belgisch/ Nederlandse promotour, waarbij onder andere Altersonic al werd aangedaan in Januari. Op 26 maart speelt de band in Den Haag, podium De Zwarte Ruiter.

Comments