Itchy Teeth - Itchy Teeth

Itchy Teeth is een alternatieve Britse rock band die leeft vanuit hun auto. Zo trekken ze Europa door en focussen ze zich volledig op de muziek.
ook waren ze één dag in een opnamestudio in een Duitse bunker te vinden voor de opnames van hun titelloze debuutalbum. Alles werd live gespeeld en z authentiek mogelijk gehouden, dus als je goed luistert zul je hier en daar wat 'imperfecties' ontdekken.

De band vindt dat de charme van muziek maken en mij stoort het ook niet. Het album opent met de goede single "Time Machine" waarvan de video al eerder op deze website te zien was. Inmiddels is er ook een video verschenen voor "Solid Gold Tooth",
een heel erg lieflijk klinkend nummer. En zo klinkt het hele album, vriendelijk, positief, soms lief en soms wat steviger. Tien radiovriendelijke songs,
die soms wat te veel kabbelen om tot een echt spannende plaat te leiden.

Beoordeling: 6,5/ 10

'Itchy Teeth' komt op 12 Augustus uit via Four Twenty Records. Die avond organiseert de band een launch party in de Birthdays bar in Londen.
Daarna staan tot eind Oktober nog een aantal shows gepland, waarvan één in Nederland: 10 September op het Magneetfestival in Amsterdam.

Comments