The Good View - Escapism

The Good View werd in 2012 in Amsterdam opgericht en werkt sinds 2014 in de huidige samenstelling.'Escapism' is het debuutalbum van deze alternative rockband.

Opener "The Plan" klokt meteen bijna zes minuten en mondt uit in een soort jam op het einde, wat het nummer zeker goed doet. Single "Radiation" scoorde #1 in de ForTheLoveOfMusic Top40. Het frisse "Freedom Lane" is als single de opvolger van deze hit en schept een groot contrast met het meer duistere "Killers", dat in de laatste minuut pas echt punten scoort. Met het onopvallende tussendoortje "Galactic" wordt de eerste helft van het album afgesloten.

Deel twee begint wat mysterieus met "Gemeni", dat eerder als titeltrack van een EP verscheen, en komt pas op gang bij het korte felle "Escapist". Daarna loopt het album wat onopvallend af.

'Escapism' drijft op twee pijlers, namelijk het stemgeluid van zanger Wander Catshoek dat zo uit de punk/wave scene van rond 1980 lijkt te komen en momenten waar de vocalen ontbreken en de rifjes en soms bijna jam-achtige intermezzo's voorbijkomen.

Beoordeling: 7/ 10

Het album is inmiddels al enige tijd verkrijgbaar en single "Freedom Lane" kwam deze week binnen in onze Top 40.  Of dit net zo'n groot succes wordt als "Radiation"? Stemmen via deze website staat vrij. Momenteel staan er geen optredens gepland voor zover bekend en is de band druk op zoek naar een nieuwe bassist.

Comments