The Jezabels - Synthia

Het Australisch-Britse viertal The Jezabels brengt deze week haar derde album 'Synthia' uit. De release zou begeleid worden door een uitgebreide tour. Helaas is die door langdurige gezondheidsproblemen afgezegd en zal het album zich op eigen kracht moeten bewijzen.

Opener "Stand And Deliver" openbaart zich als een intro in twee delen; halverwege de ruim zeven minuten lijkt er een nieuw nummer te beginnen. Dat nieuwe nummer komt er echter pas met "My Love Is My Disease", wat meteen een knaller van een nummer oplevert. Titel 'Synthia' laat weinig aan de verbeelding over; de synthklanken zijn ruim vertegenwoordigd op dit album.
Halverwege het album, bij "A Message From My Mothers Passed", lijkt Kim Wilde ineens aanwezig als het intro erg veel wegheeft van en hit van dit 80's icoon. Verder is dit numer helaas aan de saaie kant en zoals meer nummers opm dit album iets langer dan nodig lijkt.
Hierna volgen de singles "Come Alive" en "Pleasure Drive" die veel goedmaken en gaat het album naar zijn finale.

Beoordeling: 7,1/ 10

Het op 18 Maart geplande concert in de Melkweg Asterdam gaat zoals vermeld niet door. Over eventuele inhaaldata is niets bekend. 'Synthia' beleeft vandaag zijn officiele release.

Comments