Nieuwe singles 6 Februari

Een selectie uit de nieuwe singles die afgelopen week onder de aandacht van FTLOM kwamen en hier aandacht verdienen. Alle tracks zijn te beluisteren in de Spotify playlist New Hits?  (klik om te luisteren/ volgen) 

Stem deze nummers onze Top 40 in door te stemmen in de comments onder dit artikel, of via Twitter met een mention aan @MusicaNL en/ of dat account te volgenThe Brahms - I Like To Listen To You Talk
Laatste single "Stadium GT" haalde onze Top 40 niet, maar deze Utrechters gaan niet bij de pakken neerzitten en wagen meteen een nieuwe poging.

Albert Hammond jr - Muted Beatings
Vorige week stond Julian Casablancas nog met zijn hobbyproject in deze rubriek, deze week is het de beurt aan die andere man van The Strokes. Voorloper van zijn vierde album 'Francis Trouble' dat uitkomt op 9 Maart.

James Blake - If The Car Besides You Moves Ahead
De man die voor altijd herinnerd zal worden door zijn debuut "Limit To Your Love" uit 2010 bracht vorig jaar nog een cover uit van Don McLean's "Vincent". Net als die single lijkt deze nog niet direct gekoppeld aan een nieuw album,

Sevdaliza - Soul Syncable
Nieuwe single van de Iraans- Nederlandse zangeres. Schijnt geïnspireerd te zijn door de blauwe supermaan die vorige week aan de hemel te zien was. Klinkt als een bonustrack van oude Portishead albums.

Jagd - Awkward
Amsterdams viertal dat in 2016 de Popprijs van hun stad won, sindsdien veel optrad (zoals Popronde 2017 en recent Noorderslag) en voor dit jaar naast deze single een hele EP in de planning heeft..

City Calm Down - In This Modern Land
Australisch viertal dat klinkt als Editors, Interpol, of voor de oudere liefhebbers, Joy Division. Dit is de derde single van een nog te verschijnen tweede album.

Cutting Grass - I Belong To You
Deze Groningse band debuteerde in 2015 in de FTLOM Top 40 met "When The War Is Over"(#14), om een jaar later "Black Candle" te zien stranden onder de lijst. Nu met "I Belong To You" een nieuwe poging.

DeWolff - California Burning
Gaat niet zoals misschien verwacht over de bosbranden die deze Amerikaanse staat elk jaar treffen, maar over leven in de 'ik schreeuw het hardst en krijg wat ik wil'- cultuur daar. DeWolff presenteert in Mei het nieuwe album in Paradiso, gevolgd door een tour.

Brockhampton - Boogie
Wordt gepresenteerd als een hip-hop boyband uit Los Angeles. Deze single is de voorloper van hun nieuwe album 'Saturation III', waarbij de voorgangers inderdaad dezelfde titel gevolgd door I en II hadden.Comments