Bakersongs: Words/ In A Dream albumreview

Deze week had Utrechter Ruud Bakker onder zijn pseudoniem Bakersongs de Love Of The Week met "Read Her Mind". Deze single is afkomstig van het debuutalbum/ dubbel EP 'Words/ In A Dream'.

De oorspronkelijke opzet van een dubbel EP komt tot uiting doordat het eerste deel ('Words') meer als een band klinkt, terwijl het tweede deel ('In A Dream') meer toegespitst is op het geluid dat je vaker hoort bij een éénpersoonsband: meer akoestisch gestoeld en singer-songwriter liedjes.

Bakker beheerst beide, waardoor er met nummers als "Don't Leave Me Hanging","Read Her Mind" en "Haunted" hele leuke resultaten uitkomen. En tevens geeft het enige variatie, wat soms bij singer-songwriter albums nog wel eens wil ontbreken. Anders gezegd: een klein liedje als "In A Dream" past er nu prima tussen, maar was het hele album zo geworden zou het toch even doorbijten zijn tijdens een draaibeurt.

Topnummer is toch wel "Read Her Mind" waar het soms lijkt of Bakker een zekere Paul McCartney als gast vocalist heeft ingehuurd, met stevige concurrentie van het vrolijk klinkende akoestische "Haunted".

Beoordeling: 7,3/ 10

'Words/ In A Dream' is inmiddels uit via King Forward Records.

Bakersongs is de komende regelmatig live te aanschouwen, kijk voor de precieze data op zijn Facebook. En luister intussen hieronder naar een live uitvoering van "Read Her Mind".

Comments