Patrick McCallion - Keep Smiling EP review

De Brit Patrick McCallion, die overigens tegenwoordig Amsterdam als thuisbasis heeft, wordt geïnspireerd door uiteenlopende artiesten en combineert dat tot zijn eigen versie van indiepop, singer-songwriter en postpunk. Het resultaat laat hij horen op de EP 'Keep Smiling' die twee weken geleden uitgebracht werd.

Voor de EP werkte hij samen met een productieteam dat eerder met artiesten als Depeche Mode en U2 werkte, dus daar zal het niet aan liggen. En zijn eigen bijdrage is eigenlijk ook niks mis mee.

Hij knalt er lekker in met opener "Coffee", waarna eerste single "D.O.G." het moeiteloos overneemt. Voor "Murky Waters" heeft hij goed geluisterd naar Booker T & The MG's, terwijl zijn referentie aan Bedlam in "Bedlam (It's A Hell Of A Town)" een stuk prettiger te verteren is dan het James Blunt album dat ook aan die plaats refereert.
Na dit stevige nummer sluit de EP af met het akoestische "The Death Of Coney Island", waarin zijn inspiratiebron Bruce Springsteen enigszins doorklinkt.

Beoordeling: 8/ 10

'Keep Smiling' is uit sinds 30 Maart via 2040 Company en AWAL/ Kobalt. De eerste single was "D.O.G.", inmiddels is er ook een lyric video voor "Coffee" en die kun je hieronder beluisteren.


Comments