Meadowlake debuutalbum albumreview

Afgelopen maanden verschenen er hier al twee singles als voorloper van het eerste echte album van de Groningse band Meadowlake. Op 11 Mei zal dit titelloze album verschijnen.

Het vijftal vrienden debuteerde eerder met een EP en voorafgaand aan dit album werden er al meerdere singles uitgebracht. Zo konden we vast kennismaken met de verschillende stijlen en invloeden die samen het Meadowlake geluid maken. Liefst dertig nummers namen ze mee op hun reis langs verschillende werkplekken en uiteindelijk bleven er tien over voor het album.

Naast de hier eerder beschreven singles "Heavy" en "No Tomorrow" zijn dat bijvoorbeeld de nieuwe, enigszins spooky single "Dead Man On The Payroll". Invloeden van bands als Interpol en The National tot Beach House en U2 zijn door het hele album te horen. Indiepop met zowel samenzang als ook bijna instrumentale nummers, waarbij de gitaar, bas en synths beurtelings om aandacht vragen.

Beoordeling: 7,5/ 10

'Meadowlake' gaat op 11 Mei gepresenteerd worden tijdens de releaseshow in Vera, Groningen. Bekijk hieronder de video voor de nieuwe single "Dead Man On The Payroll".

 

Comments