albumreview: SX - Eros

Twee jaar na 'Alphabet' komt het synthpop duo SX uit het Belgische Kortrijk met haar derde album 'Eros', een term die in de Griekse mythologie staat voor de allesomvattende liefde.

Met zo'n titel loop je al gauw het risico te verzanden in een soft 'iedereen is lief en alles is mooi'- gedoe. Maar met opener "Designed/ Desire" lijkt die vrees al gauw overbodig. De sterke single wordt daarna helaas iets in de steek gelaten door de volgende nummers voor "Falling" de draad weer oppakt. Een fijne oppepper na een nummer als "Give", hoe mooi ingetogen misschien ook.

Hierna volgt eigenlijk een herhaling van zetten waarbij "The Dancers" de boel weer wat op gang trekt na een traag middendeel van het album. Afsluiter "Eros" laat een heel ander geluid horen, een nummer waarin zangeres Stefanie Callebaut zich vocaal helemaal kan laten gaan en echt 'binnenkomt'.

Beoordeling: 7/10

'Eros'verscheen op 16 november via Universal.
Ondanks het nieuwe album doet SX momenteel geen tour; de enige livedata op hun site zijn voor maart 2019. Bekijk hieronder de video voor single "Designed/ Desire".

Comments