albumreview: And They Spoke In Anthems - 'Money Time'

And They Spoke In Anthems is het project van Arne Leurentop. De Vlaming debuteerde vijf jaar geleden met 'June' en is nu toe aan een opvolger. 'Money Time' verschijnt op 1 februari.

Waar hij op 'June' nog alles zelf deed maakt hij nu gebruik van gastmuzikanten, vooral voor drums/ percussie en bas. De opnames vonden verspreid over 3,5 jaar plaats en je kunt dus verwachten dat alles perfect klinkt, geen rammelende thuisproductie.
De prettige uptempo nummers als opener "Soul Of Man" en "Leaving You Cold" tonen meteen dat het geen verspilde tijd en moeite is geweest. Melancholisch en toch niet triest of zeurderig door melodie en koortjes.

Een beetje als Conor Oberst tussen Bright Eyes en Conor Oberst in. Alternatieve-indie-folk-pop noemt Leurentop het zelf.
Ook op een trager nummer als "Longer Days/ Longer Nights" weet hij de aandacht vast te houden, terwijl in het titelnummer voldoende voer voor een Beatles- vergelijking zal zitten in iedere recensie.

Beoordeling:7,5/ 10

Live neemt Leurentop ook twee muzikanten mee, waaronder drummer Jan d'Haene (van Ansatz Der Machine) die ook op het album een deel van de drums voor zijn rekening neemt. Hoe dat uitpakt kun je ervaren in Turnhout op 3 februari of op 10 maart bij de officiële albumpresentatie in Gent.

Bekijk hieronder de video voor single "Leaving You Cold".

Comments