albumreview: Mozes and the Firstborn - Dadcore

Deze week komt met 'Dadcore' het derde album van het Eindhovense viertal Mozes and the Firstborn uit. Tijdens de release van de opvolger van 'Great Pile Of Nothing' uit 2016 verblijft de band zelf in het buitenland.

'Dadcore' voelt, zeker de eerste helft van het album, alsof je luistert naar een greatest hits album. Nummers als "If I", "Baldy", "Sad Supermarket Song", huidige single "Blow Up" en "Hello" hebben zich afgelopen tijd al meer dan bewezen, al moet ik zelf bekennen dat "If I" bij mij nu pas de impact heeft die het verdient.
Wat valt er dan nog te zeggen over de plaat, want dat het goed is weten we al. Behalve dan misschien dat de nummers nu met een paar keer achterelkaar luisteren nog leuker zijn (ook "Sad Supermarkt Song" zal een nieuwe run in de persoonlijke hitlijst krijgen).

Vandaag begint de band aan een Amerikaanse tour van een maand, nadat de band in het verleden hier ook al actief was.
De samenwerking met de Californische platenbaas/ muzikante Kelsey Reckling op "Scotch Tape/ Stick With Me" zal hier vast niet los van te zien zijn. Ook het eveneens Californische together PANGEA kennen de Eindhovenaren van een eerdere gezamenlijke tour; zij werkten mee aan de titeltrack.
'Dadcore' is gewoon een prima visitekaartje om mee aan te komen in de Verenigde Staten en voor 'ons' gewoon een prima plaat.

Beoordeling: 8,6/ 10

'Dadcore' komt op 25 januari uit via Burger Records. De komende maand speelt Mozes and the Firstborn dus in Amerika, daarna volgt Duitsland (als support van De Staat) voordat in maart de 'Dadcore Tour' aftrapt in Bitterzoet, Amsterdam. De band is live zeker de moeite waard, zoals ik persoonlijk afgelopen jaar op Welcome To The Village in Leeuwarden heb gezien.

Bekijk hier de video voor "Blow Up" of beluister daaronder het hele album

Comments

  1. als het album net zo goed is als de singels gaat die dit weekend repeat!

    ReplyDelete

Post a Comment