albumreview: Rosie Carney - Bare

De jonge Ierse folkzangeres Rosie Carney zit al haar halve leven in de muziekwereld. Na een aantal singles is het nu tijd deze samen te voegen tot debuutalbum 'Bare'.

Ondanks dat ze Ierland al op haar 13e verliet voor een muzikale loopbaan in New York en Los Angeles gaat ze op 'Bare' terug naar Ierland. Zo haalt ze inspiratie uit de landschappen, wat vooral te merken is in het tempo van haar album. Veel lieflijk klinkende folkliedjes in een dromerig tempo, gezongen met een elfenstem.
Zoals gezegd is 'Bare' een collectie van eerdere singles, aangevuld met niet uitgebrachte nummers. Zo is het een debuutalbum waar erg naar uitgekeken wordt door mensen die tracks als "Winter" en "Awake Me" al meer dan twee miljoen streams bezorgden en het "Thousand", een duet met Lisa Hannigan al ruim zeven miljoen.

De term is hier al vaker gebezigd, maar 'Bare' is ook echt zo'n 'zondagmorgenalbum', als je rustig wakker wil  worden met een kop koffie op de bank of zomers in het zonnetje. Achtergrondmuziek zonder echt op te vallen; mooi maar soms teveel kabbelend.

Beoordeling: 6/ 10

"Zoey" is afgelopen november als meest recente single naar voren geschoven, "Thousand" (die met Lisa Hannigan) is voorlopig de meest succesvolle, beluister die laatste hieronder. 'Bare' komt op 25 januari uit.

Luister het hele album hier:

Comments

  1. Deze voor een stuk geluisterd maar wakker worden zit er niet echt in, meer slaapmuziek!

    ReplyDelete

Post a Comment