albumreview: Swervedriver - Future Ruins

Het Britse Swervedriver heeft een opvolger voor 'I Wasn't Born To Lose You'. Het zesde album van de shoegaze band heet 'Future Ruins' en komt op 25 januari uit

De band zegt zelf dat het album een combinatie is van wat we al van de band kennen en nieuw aangeleerde trucs. Of anders gezegd: voortgaan op het bekende pad met enige vernieuwing toegevoegd.
Wat is dan oud en wat nieuw? Ik ken de band alleen van naam, dus lastige vraag. Wel is te horen dat ze hun basis in de jaren '90 hebben (ze brachten in dat decennium vier albums uit en besloten toen te stoppen met de band).
Het gevoel dat de rockmuziek uit die periode klinkt wel door het gehele album door.

Stevige nummers als opener en eerste single "Mary Winter" en lang uitgesponnen sferische nummers als de bijna instrumentale afsluiter "Radio Silent".
Een album zonder nummers die er echt uitspringen, dat soms wat ongemerkt voortkabbelt, ook door de lengte van enkele nummers. De aandacht wil dan nog wel eens wegdwalen.

Beoordeling: 6,5/ 10

Als single zijn inmiddels toch drie tracks naar voren gebracht, te weten "Mary Winter", "Drone Lover" en "The Lonely Crowd Fades In The Air". Kijk hieronder naar de video van de eerste of beluister daaronder het hele album

Comments

  1. Het eerste nummer is inderdaad wel het beste wat op het album staat

    ReplyDelete

Post a Comment