albumreview: The Japanese House - Good At Falling

Morgen komt 'Good At Falling', het debuutalbum van The Japanese House uit. Een album waar fans na vier EP's al een tijd op wachtten.

De laatste van die EP's kwam in 2017 uit. In de tussentijd tourde The Japanese House (enig bandlid: Amber Bain) veelvuldig, waardoor er geen tijd en aandacht om een album af te ronden hoewel het materiaal al klaar lag. Door het veel live spelen heeft het album volgens Bain een meer uptempo karakter gekregen dan de nummers op de EP's.

De thema's op het album lopen aardig uiteen, maar hebben als gemene deler dat ze uit Bain's eigen leven voortkomen, dat een turbulente periode kende, vooral op relatiegebied. Zo begon Bain aan "Lilo" terwijl er een nieuwe liefde tot bloei kwam, maar was de relatie weer over toen ze het afmaakte.
Zo is wel te raden waar nummers als "You Seemed So Happy" en "Maybe You're The Reason" over gaan.
Uit "We Talk All The Time" blijkt dat de break-up geen reden was voor een zeer agressief album; de relatie is wel over, maar de vriendschap blijft.

'Good At Falling' is een afwisseling tussen trage, dromerige triestheid en de vrolijke, uptempo tijden die Bain de afgelopen periode beleefde. Droompop met een zonnig randje.

Beoordeling: 7,3/ 10

Voorlopig staan er geen Nederlandse data op de planning (al heeft ze eerder deze maand op het Grasnapolsky festival vast veel van het album gespeeld). Er zijn al meerdere singles uitgebracht, "We Talk All The Time" is de meest recente video op YouTube.

Comments