albumreview: Odette - To A Stranger

In thuisland Australië is haar debuutalbum al langere tijd uit, maar Odette brengt haar album nu ook in Nederland uit. Ze werkte op 'To A Stranger' dat op 8 februari uitkomt met producers die eerder met o.a. Ed Sheeran, Kaiser Chiefs, Blur en The Prodigy werkten.

Naast de best indrukwekkende namen hierboven (en de lijst had nog langer gemaakt kunnen worden) waarmee haar producers werkten is ze veel beïnvloed door haar ouders. Moeder nam soul en funk mee uit Zuid- Afrika, terwijl vader een voorliefde voor new wave en jazz had. Behalve new wave zijn al die stijlen eigenlijk wel terug te vinden op het album.

Sinds haar 17e werkte de nu 21- jarige zangeres aan haar album en 2017 scoorde in de Australische Triple J al een dikke hit met "Watch Me Read You", één van de betere nummers op dit album. Ook "Lotus Eaters" en "Take It To The Heart" gaan er goed in. Helaas zijn er ook meerdere nummers waarmee ze hier geen punten scoort ("Come Close" en "Do You See Me" bijvoorbeeld).

Sterke stem, goede productie en mooie nummers zijn Odette's sterke kanten op 'To A Stranger'; helaas is het soms ook wat eenzijdig en traag. Misschien helaas net iets te vaak.

Beoordeling: 5/ 10

'To A Stranger' komt op 8 februari uit via EMI/ Caroline en op 19 februari is Odette te zien in Paradiso/ Cinetol te Amsterdam

Bekijk hieronder de video voor "Watch Me Read You"

Comments