albumreview: Threatmantics - Shadow On Your Heart

Ftatbyrg Records brengt op 22 februari het derde album 'Shadow On Your Heart' van Threatmantics uit.

Ftatbyrg Records; dat moet of een kapot toetsenbord of iets Welsh zijn. Gelukkig het laatste. Tenminste, dat denk ik, want Google levert enkel de release van dit album en daarbij horende singles op, een website is er niet.
Voor Threatmantics uit Cardiff maakt het niks uit, zij leveren met 'Shadow On Your Heart' gewoon een prima derde album af. De band onderging vele wisselingen sinds de oprichting in 2005 (zo maakte Taliesyn Källström van Estrons in 2009 en 2010 ook deel uit van de band), misschien de reden waarom ze 13 jaar over drie albums doen.

Van de titeltrack die als opener dient via single "First Things" tot afsluiter "Little Johnny" zijn het ten nummers waar geen misser tussenzit. Ok, niet alles is even geweldig. "Who Is Afraid Of Patrick W" zou een topnummer geweest zijn zonder het tussenstuk van twee minuten en "Little Johnny" duurt met zes minuten misschien wat lang. Daarmee is de kern ook wel geraakt; de grootste kritiek is op de twee langste nummers, de rest zijn korte, felle, vlotte nummers die vaak lekker in het gehoor liggen.

Beoordeling: 7,5/ 10

Single "First Things" staat op de drempel van onze Top 40.

Comments