albumreview: Maverick Sabre - When I Wake Up

De Engels- Ierse zanger/ rapper Maverick Sabre debuteerde in 2012 met een knal. Zijn album 'Lonely Are The Brave' debuteerde op #2 in de UK albumchart. Opvolger 'Innerstanding' uit 2015 kon dat succes niet evenaren en nu in het tijd voor album nummer drie: 'When I Wake Up'.

Het album werd al lang voor de release onder de aandacht gebracht toen eerste single "Drifting" al half oktober 2018 uitkwam. In dat opzicht is geen goed teken dat hij inmiddels al drie single van het album heeft getrokken en geen van hen de Top 40 van de hitlijsten heeft gehaald. Zijn ze in Engeland en Ierland dan uitgekeken op Sabre?
Mag toch hopen van niet, want nadat je je bij opener "Preach" denkt aan Nina Simone's "Feeling Good" knalt eerder genoemd "Drifting" er heerlijk in. Ook "Into Nirvana", "Guns In The Distance", "Slow Down" met Jorja Smith en "Her Grace" met Chronixx zijn gewoon heerlijke nummer. En ja, de tweede helft van het album trekt misschien iets minder, maar is geen reden de plaat af te zetten.

Eigenlijk is de eerste helft van 'When I Wake Up' gewoon goed en de tweede helft prima te pruimen. En met vele duizenden volgers op social media en 1 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify zou je toch kunnen denken dat het iets met de hitlijst te maken heeft dat Maverick Sabre er niet in staat.

Beoordeling: 7,3/ 10

Afgelopen week op Twitter "Drifting" al gepromoot, hieronder de video voor nieuwe single "Slow Down" met Jorja Smith. Op 17 april is Maverick Sabre te zien in Paradiso Amsterdam.

Comments