albumreview: Gus Dapperton - Where Polly People Go To Read

Morgen brengt de 21- jarige New Yorker Gus Dapperton zijn debuutalbum 'Where Polly People Go To Read' uit. Met eerdere EP's en singles heeft hij al vele miljoenen streams gescoord op diverse platforms.

'Where Polly People Go To Read' opent met lichtvoetige popnummers "Verdagris" en eerste single "World Class Cinema" en je maakt je op voor een leuk album. Valkuil bij enthousiast worden over 'niemendalletjes' is dat je de verwachtingen te hoog laat oplopen.
En dat is hier het geval als blijkt dat behalve bij "Sockboy" Dapperton zijn kruid al heeft verschoten. De lichtvoetige pop maakt plaats voor middelmatige (slow)pop, met wat electropop en r&b neigingen.
Na acht nummers blijkt de koek echt op, en dat heeft hij blijkbaar zelf ook door gezien de titel van nummer negen: "Fill Me Up Anthem", waarna er nog een overbodige afsluiter volgt.

Populair in zijn thuisland, maar of hij hier ook voet aan de grond krijgt? Ik weet het niet.

Beoordeling: 5,5/ 10

Gus Dapperton heeft er inmiddels een uitgebreide Europese tour opzitten, waarbij hij begin maart ook Nederland aandeed. 'Where Polly People Go To Read' is vanaf morgen verkrijgbaar via AWAL. Afgelopen week bracht hij een video uit voor "Fill Me Up Anthem", welke hieronder te zien is.


Comments