albumreview: Hydrogen Sea - Automata

Na het debuutalbum groeide Hydrogen Sea van een duo naar een kwintet. Birsen Uçar en PieterJan 'PJ' Seaux wilden zo een ander geluid creëren en minder afhankelijk zijn van de computer. Het nieuwe album 'Automata' is het resultaat van deze nieuwe werkwijze. 

 Na de switch van computer naar band blijven ze wel elektronisch gestoelde pop maken waarbij Uçar haar engelengezang (opener "You Are Here") de vrije loop laat. Ook bij meer spannende ("The Center Will Hold") of uptempo pop ("Blackest Skies") begeleiding past haar zang goed.
Zowel teksten als muziek begeven zich in de mysterieuze sfeer, verwacht geen simpele 'Ik hou van jou, etc' teksten. 'Automata' is een album dat je moet grijpen en meeslepen en dat ook zeker regelmatig doet.
Live zal de muziek het best uitkomen in een donkere kelder met schaduwspel, als middagopener op een festivalwei zal het toch minder overkomen.

Beoordeling: 7,7/ 10

 Hydrogen Sea zal op 25 mei hun nieuwe album, dat morgen uitkomt, en meer ten gehore brengen in de Melkweg te Amsterdam. Ze brachten het afgelopen jaar al vier nummers van het album uit als single: "Flogsta", "Blackest Skies", "Run" en meest recent "Decoherence". Beluister hieronder die laatste.

Comments