albumreview: Louise Lemón - A Broken Heart Is An Open Heart

De Zweedse singer- songwriter Louise Lemón bracht vorige maand haar tweede album 'A Broken Heart Is An Open Heart' uit. Zaterdag staat ze op het Tilburgse Roadburn festival, dus alle reden om eens naar het album te kijken.

Hoe begin je aan het luisteren naar een album dat wordt omschreven als gothic/pop/soul/ambient, terwijl ook de door haarzelf gebezigde term deathgospel al voorbijkwam? Goede vraag. Nou ja, gewoon luisteren maar.

Wat je krijgt is een zangeres wiens stem het midden houdt tussen Adele en Lana Del Rey waarbij de muzieksfeer meer neigt naar de laatste. Minimale muzikale begeleiding die zorgt voor een donkere, beklemmende sfeer en is ook meer voorwaarde scheppend dan muzikale begeleiding van een vocalist.
Muziek die niet echt past bij het weer ten tijde van het schrijven van dit stukje (zon, warm weer) en misschien dat de triestheid van het album hier dan ook maar half binnenkomt.
Wanneer je je al niet al te vrolijk voelt en je er echt voor gaat zitten zal het keihard in je gezicht klappen waarschijnlijk.

Beoordeling: 7/ 10

Eerder dit jaar speelde ze op Eurosonic in Groningen en dit weekend is ze op zaterdag 13 april te zien op Roadburn in Tilburg. Hieronder de video voor "Not Enough".

Comments