albumreview: Luke Sital- Singh - A Golden State

De Britse singer-songwriter Luke Sital-Singh maakte voor heerst naam toen hij in 2014 door de BBC op hun Sound Of 2014 gezet werd, tussen namen als George Ezra, Royal Blood en uiteindelijke winnaar Sam Smith. Anno 2019 is de naar Los Angeles verhuisde artiest toe aan zijn derde album 'A Golden State'.

Zijn verhuizing naar 'The Golden State' leverde hem in elk geval een albumtitel op. En de huidige single is vernoemd naar zijn nieuwe thuisstad. Ook vernieuwende muziek?

Niet echt, op dit album zet hij de lijn van zijn eerdere albums voort. Dat betekent weinig vrolijkheid of uptempo muziek. En een waarschijnlijkheid dat Sital-Singh ondanks prima nummers geen grote doorbraak zal meemaken door dit album.
Gewoon een prima album voor de liefhebbers van singer- songwriters zonder al te veel opsmuk, zonder uitschieters naar boven of beneden.

Beoordeling: 6,5/ 10

'A Golden State' komt morgen, 5 a pril, uit via Raygun/ Orchard en is te vinden op de streaming platforms. Afgelopen jaar was Sital- Singh in Nederland te zien, deze maand reist hij door zijn moederland ter promotie van het album. Verdere Nederlandse data zijn niet bekend. Wel is er een video voor single "Los Angeles".

Comments