albumreview: Band Of Skulls - Love Is All You Love

Overmorgen, 12 april, brengt het Britse Band Of Skulls alweer haar vijfde album uit. 'Love Is All You Love' is het eerste album zonder drummer Matt Hayward, die de band verliet.

Op het nieuwe album worden de drumpartijen verzorgd door Julian Dorio, die normaal gesproken zijn werk doet voor Eagles Of Death Metal. Voor de opnames reisden de overige bandleden (nu nog een duo) speciaal naar Nashville.
De producer, Richard X, is wel dezelfde als bij het vorige album 'By Default' uit 2016. Het levert een album vol positivisme verpakt in dansbare poprock.

Scherpe randjes of boosheid zul je niet tegenkomen, of zoals de band zelf zegt over single "Cool Your Battles": 'An anti war cry for our turbulent times'. Net als de andere single "We're Alive" geeft dit nummer een goede weergave van wat je van het album kunt verwachten.

Eigenlijk is het gewoon raar dat band Of Skulls met de vorige albums en ook met de huidige singles nog geen 'echte' hit heeft gescoord, want het prima voor radio- muziek. In televisie series en games is zijn hun nummers wel veelvuldig te horen.

Waardering: 8/ 10

'Love Is All You Love' komt morgen via SO/ NEWS uit. Voorlopig zijn er nog geen Nederlandse of Belgische optredens bekend, dus doen we het nog met de video voor 'We're Alive'.

Comments