albumreview: Charly Bliss - Young Enough

Charly Bliss ontstond in 2014. Na veel optredens en een EP was het in 2017 tijd voor debuutalbum 'Guppy'. Morgen komt opvolger 'Young Enough' van dit New Yorkse poprock kwartet uit.

Het opnemen van dit album betekende in meerdere opzichten een nieuwe aanpak voor de band. Waar ze eerder muziek maakten naast hun baan gingen ze nu vol voor de muziek. En zangeres en tekstschrijfster Eva Hendricks verwerkte haar stukgelopen (slechte) relatie in de nieuwe nummers, met als doel mensen in een slechte periode te laten voelen dat het anders kan. Haar teksten zijn de moeite van wat extra aandacht tijdens het luisteren zeker waard.

'Young Enough' opener "Blown To Bits" heeft een heerlijke opbouw naar een fijn rocknummer, waarna met "Capaticy" een stapje teruggedaan wordt naar meer lichtvoetige pop. "Fighting In The Dark" is ruim een minuut synth met vocalen.
Zulke tegenstellingen waren het doel van de band; geen nieuwe versie van het vorige album, maar verder kijken en ontdekken. Gelukkig blijft de 90's (pop)rocksound prima behouden ("Under You", "Camera").
Met "Hard To Believe" is de band al toe aan single nummer drie van het album (na "Capacity" en "Chatroom") en verdienen ze onderhand wel eens plekje op de radio.

Beoordeling: 7,3/ 10

Een week voor de release speelde band in Cinetol Amsterdam. Heb je dit gemist, is hieronder de nieuwe video "Hard To Believe" te zien. 'Young Enough' is vanaf 10 mei verkrijgbaar via Lucky Number/ NEWS

Comments