albumreview: Frank Carter & The Rattlesnakes - End Of Suffering

Frank Carter, voorheen zanger van hardcore punkers Gallows, richtte in 2015 zijn nieuwe band The Rattlesnakes op. Intussen is hij in deze samenstellingn aan album nummer drie toe: 'End Of Suffering'.

Het nieuwe album heeft de zware taak het succesvolle 'Modern Ruins' op te volgen, maar is in zekere ook geholpen dor dat succes. Geïnspireerd door muziek die ze tijdens de lange vorige tour luisterden gingen Carter en medeschrijver Dean Richardson afgelopen zomer aan de slag. Dit leverde naar eigen zeggen een bredere blik dan enkel (hardcore) punk en meer variatie.
Dit zette hen er ook toe aan om samen te werken met producer Cam Blackwood: een nieuw, breder geluid. Zo kom je dus naast festival knallers als "Kittyy Sucker" en de nieuwe single "Anxiety" ook rustige nummers als opener "Love Games" en met de titeltrack zelfs een akoestisch nummer van vijf minuten tegen.
Opener "Why A Butterfly Can't Love A Spider" combineert het beste van beide en eerste single "Crowbar" lijkt het prijsnummer van dit album. Op "Tyrant Lizard King" komt voormalig Rage Against The Machine gitarist Tom Morello nog een stukje meespelen (en dat hoor je zonder het vooraf te weten).

Beoordeling: 7,5/ 10

'End Of Suffering' komt morgen uit en Frank Carter & The Rattlesnakes zijn later dit jaar nog te zien op Dauwpop en Down The Rabbit Hole. "Anxiety" is de nieuwe single en komende week onze Love Of The Week. Kijk hier de video.

Comments