albumreview: Komraus - Untie The Ropes

Komraus! Nee, dit is geen review van het nieuwe Rammstein album maar van 'Untie The Ropes', het debuutalbum van het Londense Komraus. Dit triphop/ electroproject is vernoemd naar producer Marcin Komraus.

Het geluid en de sfeer die Komraus creëert klinkt als Portishead 20 jaar geleden, zeker als zangeres Sara Rioja haar doordringende stem aan het geheel toevoegt. Dromerige, zweverige muziek, waar enkel nog wel eens wat pit bij zou kunnen soms.

En daar wringt het toch een beetje bij 'Untie The Ropes'. De sterke opener "Some Minutes" zet je op het goede spoor via goede nummers als "Gas", "If I Am Dreaming" en "Just Say My Name" blijf je daar ook, maar het nummer dat je echt 'pakt' komt niet. "Stolen Fate" doet tegen het einde wat dat betreft een poging, maar dat is het dan ook.

Is het dan een saai album? Nee, zeker niet, maar bovenstaande maakt het verschil tussen een 7 en een 8 in de beoordeling.

Beoordeling: 7/ 10

Komraus heeft er net een tournee opzitten, die hen begin april ook naar Amsterdam bracht. 'Untie The Ropes' is al enige tijd verkrijgbaar. Kijk hieronder de video voor "Just Say My Name".


Comments