albumreview: Bokassa - Crimson Riders

De Noorse stonerpunkers zijn met 'Crimson Tide' toe aan een opvolger van debuut 'Divide & Conquer'. Metallica drummer Lars Ulrich ('Getting a chance to introduce them to a wider audience is going to be super cool') is alvast fan.

Na de fijn dreigende opener "Brologue" maak je je op voor een album vol donkere 'heavy shit'. Maar niks is minder waar eigenlijk. Meteen met "Charmed & Extremely Treacherous" slaat het album een andere weg in en zijn vlotte rock, meezingers en de 'woh- oh- oh's' acht nummers lang je gezelschap.
Zelfs de saxofoon heeft een plek gevonden (in het minder geslaagde "Vultures"). Gelukkig neemt single "Mouthbreathers Inc" weer de afslag richting goed album, maar het geeft wel aan dat niet alles even geslaagd is. Leuke rock/ punk/ hardcore en riffs maar door de vele koortjes ook een hoog Kensington gehalte.

Als de band niet uit Trondheim maar een willekeurige plaats in Amerika kwam zou je kunnen spreken over 'die typisch Amerikaanse stadionrock'. Niet vreemd dus eigenlijk dat Metallica de band koos om deel uit te maken van het voorprogramma tijdens hun Europese tour.

Beoordeling: 7,8/ 10

Zoals gezegd speelt Bokassa (samen met Ghost) in het voorprogramma van Metallica, zo ook vorige week in Amsterdam. "Mouthbreathers Inc" is hun huidige single en ook de Love Of The Week op dit blog. 'Crimson Riders' komt morgen, 21 juni, uit.


Comments

Post a Comment