albumreview: Dean Maywood EP

Op 7 juni bracht singer songwriter zijn titelloze debuut EP uit. Vijf zelfgeschreven nummers en geproduceerd door mede muzikant Darren Doherty, die net als Patsy Gallagher en Siobhan McShane ook een muzikale bijdrage levert.

En om meteen maar met de deur in huis te vallen: Dean is geen broer van het jaren '80 duo Maywood. Afkomstig uit het Ierse Donegal is Maywood geïnspireerd door jaren '70 rock, pop en country en dan vooral de versie met zo weinig mogelijk opsmuk. Melodie en tekst met inhoud, dat is genoeg.

Zo is opener en single "Jane" een kampvuur liefdes duet met McShane, waar de extra gitaar een Americana sfeertje geeft. "Knowing & Lying", het langste nummer op de EP draait om de indringende mondharmonica, terwijl ook "Louisiana" je in een bepaalde sfeer meesleept. "The Silver Dollar" is een echt levensverhaal vertellend countrynummer, een soort smartlap zou je kunnen zeggen.
Afsluiter "Lay You Down" heeft weer een rol voor de vocalen van McMahon en is het meest pop klinkende nummer van de EP.

Beoordeling: 7/ 10

De EP is een afsluiter van de afgelopen vier jaar die Maywood vooral op podia doorbracht in Ierland en de Verenigde Staten.Vanavond speelt hij op het Fireside festival in Drogheda. Omdat niet elke lezer daarbij zal zijn, hieronder de video voor "Jane".

Comments

Post a Comment