albumreview: Ider - Emotional Education

De vriendinnen Megan en Lily vormden IDER in hun Noord-Londense slaapkamer en in 2016 kwamen ze met hun eerste track "Sorry" op de proppen. Sindsdien is het balletje gaan rollen en afgelopen week kwam dan hun debuutalbum 'Emotional Rescue'uit. Elektronische indie-pop met een 80's randje en R&B invloeden.

Het album is het resultaat van zes jaar samenleven, samen schrijven en samen spelen. Of zoals de dames zeggen 'Emotional Education is what we give each other'. Ze weigerden ook samen te werken met andere schrijvers; het album is hun verhaal.
Hun angsten als jonge twintigers, zoektocht naar eigen identiteit ("You've Got Your Whole Life Ahead Of You Baby"), omgaan met iemands mentale problemen ("Saddest Generation") maar ook nostalgie ("Slide")  komen aan bod.

Veelal tweestemmig gezongen met indie electro en dito beats als begeleiding. Waarbij de muzikale begeleiding wel wat minimaal en veelal in hetzelfde (trage) ritme. Voor de liefhebbers van de dansvloer valt er op 'Emotional Education' weinig te halen.
In reviews op FTLOM wordt vaker gesproken over 'voortkabbelende albums', dat is zeker ook van toepassing op dit album. Klinkt goed, maar wordt nooit spannend en er is geen nummer dat er echt uitspringt.

Beoordeling: 6,4/ 10

'Emotional Education' is sinds vorige week verkrijgbaar via Glassnote/ V2 en te vinden op alle streaming diensten. Vanaf eind oktober gaat Ider toeren en daarbij doen ze op 19 november Tivoli/ Vredenburg in Utrecht aan, om op 30 januari 2020 terug te komen voor een show in Bitterzoet, Amsterdam. Belgische fans kunnen op 20 november terecht in Ancienne Belgique te Brussel en 1 februari 2020 in Trix Club, Antwerpen.

Bekijk hieronder de video voor single "Wu Baby".

Comments

Post a Comment