albumreview: Mick Flannery

De MTV Unplugged Special van Nirvana als inspiratie om muziek te gaan maken. Dat geldt voor de Ierse singer-songwriter Mick Flannery. Afgelopen week bracht hij zijn zesde album uit, zonder rauwe grunge maar met meeslepende liedjes.

Opener "Wasteland" is zelfs een 'groots' nummer, met koor en al, niet direct wat je verwacht bij een singer-songwriter. Met dit album komt Flannery dichterbij zichzelf dan hij eerder geweest is, daarom was een titel ook niet nodig.
Het is geen thema album, maar losjes geïnspireerd op zijn zoektocht in het leven. En of de luisteraar iets doet met de thema's die hij aansnijdt maakt hem eigenlijk ook niet zoveel uit.

En het is niet nodig ook, de nummers zijn ook prima te verteren zonder dat je er voor gaat zitten om alles te doorgronden of in je op te nemen. Maar echt pakken doet het je dan ook weer niet helaas, dit in tegenstelling tot de beloofde meeslependheid.

Beoordeling: 6,4/ 10

'Mick Flannery' is sinds 5 juli verkrijgbaar. Er staan geen concerten in Nederland of België gepland. Kijk hieronder de video voor "Come Find Me".

Comments