albumreview: Olympia - Flamingo

Olympia is het muzikale project van de Australische singer-songwriter Olivia Jayne Bartley. Ze maakt luchtige en aanstekelijke gitaarpop/art-pop met een rocky edge. Voor haar eerste album 'Self Talk' werd ze genomineerd voor de Australian Music Prize en de ARIA Music Awards. Haar tweede album 'Flamingo' verschijnt op 5 juli.

Het album onderzoekt volgens Bartley hoe verdriet en verlangen met elkaar verweven zijn. Hoewel een persoonlijke tragedie, een verlies, van grote invloed was tijdens het schrijven, is het volgens haar toch vooral een liefdesalbum geworden.

Eerste kennismaking hier is de single "Hounds", terwijl in haar thuisland album opener "Star City" en "Shoot To Forget" al eerder als single verschenen. En er zullen er vast meer volgen, want goede nummers staan er genoeg op 'Flamingo'.
Denk dan aan "Come Back", "Two Hands" of "First You Leave". Toch blijft "Hounds" een goede keuze als eerste promo, het sterkste nummer van de plaat.

'Flamingo' is een prettige indiepop plaat geworden, die meer is dan enkel zangeres met gitaar en standaard begeleiding.

Beoordeling: 7,7/ 10

Olympia is deze maand nog in het Verenigd Koninkrijk te zien, waarna ze in september terugkeert naar Europa. Ze speelt op 18 september in Paradiso in Amsterdam, de stad die ze eerder al aandeed als voorprogramma van Julia Jacklin.

Comments