albumreview: Silversun Pickups - Widow's Weeds

Vorige maand bracht de Amerikaanse indierock band Silversun Pickups het vijfde album 'Widow's Weeds'. De band die in 2009 redelijke bekendheid verwierf met het nummer "Panic Switch" levert hiermee vier jaar na de voorganger een nieuw album af. Dit album werd geproduceerd door niemand minder dan Butch Vig en is volgens de band het eerste waarin ze zich echt blootgeven.

Volgens frontman Brian Aubert ging dat ze goed af. En met "Neon Wounds" en single "It Doesn't Matter Why" begint het album ook sterk. Helaas zakt het daarna in. De band omschrijft dit album zelf als een wedergeboorte en vernieuwing.

Als daarmee het saaie, middendeel van het album dat vooral bestaat uit ietwat suffe, gladde radiopop, bijna indieboyband, is vernieuwing niet altijd verbetering. Gelukkig pikken ze tegen het eind de draad weer wat op met nummers als "Songbirds", de titeltrack en afsluiter "We Are Chameleons".

Of het zo bedoeld is kan ik niet zeggen, maar hele delen van het album klinken gericht op het scoren van veilige radio airplay en mooie plekken op festivalposters. En daarmee is 'Widow's Weeds' toch een beetje een weinig opvallend album geworden, maar daarmee zeer toegankelijk voor 'het grote publiek'.

Beoordeling: 6/ 10

Momenteel is de band bezig met een Amerikaanse toer. Kijk hieronder de video voor "It Doesn't Matter Why"

 

Comments