albumreview: Jay Som - Anak Ko

Melina Duterte debuteerde in 2016 onder de naam Jay Som met een compilatie van eigen opnames en bracht nadien nog een tweede album uit. Nu heeft de indie artieste uit Los Angeles een band rond zichzelf gevormd en is het tijd voor album nummer drie. 'Anak Ko' komt op 23 augustus uit.

Waar de eerdere albums een mix van lo-fi, rock en dreampop waren schuift ze op 'Anak Ko' meer en meer de rock- kant op. Inspiratie haalt ze veel uit jaren '80 bands, wat bijvoorbeeld te horen is op eerste single "Superbike" die zo uit dat decennium zou kunnen stammen.
Halverwege het album komt met "Devotion" en "Midnight Drive" de dreampop toch nog enigszins naar voren, terwijl "Tenderness" beinvloedt lijkt door haar interesse in jazz. Het album eindigt weer met rocktinten in "Crown" en "Get Well" dat zo de countryradio op kan.

En voor wie zich afvraagt waar de albumtitel vandaan komt: Duterte is van Filipijnse komaf en 'Anak Ko' betekent in het Filipijns zoiets als mijn kind en is de manier waarop haar moeder Duterte altijd aanspreekt. "Anak Ko' is wat dat betreft een geslaagd kindje van Jay Som.

Beoordeling: 7,8/ 10

Vanaf september start Jay Som een lange Amerikaanse tour, waarna ze in november de oversteek naar Europa maakt. Botanique Brussel is op 16 november aan de beurt, Bitterzoet Amsterdam een dag later

 

Comments

  1. Nieuwe datum concert in april, november gaat niet door

    ReplyDelete

Post a Comment