albumreview: Ciao Lucifer - Are We Even Growing Up?

Marnix op gitaar en Willem drumt. Dat is Ciao Lucifer, een duo uit Amsterdam dat meer dan 10 jaar broedde op een debuutalbum. Op 20 september is het met het verschijnen van 'Are We Even Growing Up' eindelijk zo ver. Met een krant voor de info.

Gitaar en drums is een bekend concept, zie maar bijvoorbeeld The White Stripes of The Black Keys. Maar waar Ciao Lucifer minder dan deze duo's op kleur gericht is, maken ze ook minder rock georiënteerde muziek, al stampt "Why Would I?"net zo lekker en swampy als The Black Keys soms kunnen. In singles "Anywhere" en "Too Fast!" konden we al horen dat ze toch meer indiepop zijn.

De persinfo heeft het over 'Unknown Mortal Orchestra dat een onuitgebracht Beatles liedje speelt op een bruiloft van The Kills'. Ehm.... ja? Hoewel The Beatles nog in "Coulda Woulda Shoulda" genoemd worden (net als de recent overleden Daniel Johnston overigens) is de omschrijving 'een fijne plaat vol upbeat songs die je met een glimlach op het gezicht door de dag loodsen' wat mij betreft treffender. Luister bijvoorbeeld naar oudere single "In While I Out".

Beoordeling: 7,1/ 10

En hoe leuk het idee van een krant in plaats van een cd boekje ook is, toch wens je halverwege de krant dat Ciao Lucifer een frisse meidenband was...

Bekijk hier de video voor "Anywhere". De band is net terug van een korte buitenlandse tour, het enige voorlopig bekende optreden op de agenda is 22 november in MEZZ Breda met Indian Askin.

Comments