albumreview: Wallis Bird - Woman

Afgelopen week presenteerde de Ierse Wallis Bird haar nieuw album 'Woman'. Inspiratie vond ze in publieksreacties op muziek tijdens optredens, vooral bij oude soul.

Naast deze reacties vond Bird, die zich naast zangeres ook als activiste ziet, in vele gebeurtenissen in de wereld sinds haar vorige album uit 2016.
Tegen die achtergrond kunnen titels als "Love Respect Peace", "Woman Oh Woman!", "Time Is Not Waiting" en "That's What Life Is For". Afsluiter "Repeal" gaat over het referendum uit 2018 dat in haar thuisland rond het thema abortus gehouden werd.

Muzikaal gezien laat Bird zich niet echt in een hokje vangen: folk, blues, rock, terwijl ze op een nummer als "Salve" erg tegen Prince & The New Power Generation aan schuurt. Ook een pianoballad ("Time Is Not Waiting") ontbreekt niet, een nummer dat om de variatie wat aan te geven, gevolgd wordt door "I Know What I'm Offering" waarin Bird haar wanhoop uitschreeuwt over een funky gitaartje en powerpop in "That's What Life Is For".

Beoordeling: 6,4 /10

'Woman' is uit sinds 27 september. Wallis Bird is op 7 november live te zien in Paradiso, Amsterdam. Kun je niet zo lang wachten, ga dan 15 oktober naar Het Depot in Leuven.

Comments