albumreview: Feet - What's Inside Is More Than Just Ham

Neem drie studenten aan de universiteit van Coventry die samen een bandje beginnen en bij hun eerste optreden gevraagd worden te vertrekken, zo slecht is het. Voeg daar een extra gitarist aan toe en maak het af met een drummer. Dat levert je dan Feet op. En wat Feet inhoudt? Nou: 'What's Inside Is More Than Just Ham'. Logisch toch?

Dat de inhoud meer is dan één ding en meer van hetzelfde maken de nummers op het album wel duidelijk. Waar opener "Good Richard's Crash Landing" een samensmelting lijkt van diverse nummers doet verderop het titelnummer daar nog een iets steviger schepje bovenop.
In de singles "Ad Blue" (dansbare buurthuisversie van The Clash) en "English Weather" (Blur) hoor je een aantal invloeden van de band. En met een nummer als "Dog Walking" kunnen ze mocht het op deze manier niet lukken altijd nog de eerdere genoemde buurthuizen langs als jaren '50 dansorkest.

Oftewel: je kunt meerdere kanten op met Feet, die in 2016 debuteerden met de single "Pretty Thieving", wat ook de huidige single is.Enige minpuntje is afsluiter "Wiggy Pop", waarmee het album toch een beetje uitdooft, waar een knallender slot zou verdienen.

Feet levert met 'What's Inside Is More Than Just Ham' een fijne mix van britpop met punkinvloeden af. Ook voor vegetariërs.

Beoordeling: 8/10

Afgelopen januari stond Feet op Eurosonic in Groningen, voorlopig zijn ze druk met een toer door hun thuisland en zijn er nog geen data hier gepland. Het album is uit sinds 4 oktober. Bekijk hieronder de video voor de voormalige Love Of The Week "Pretty Thieving" of beluister het album.

Comments