albumreview: Fink - Bloom Innocent

Voor de opvolger van 'Resurgam' uit 2017 werkt Fin Greenall, ook wel bekend als Fink, wederom samen met succesproducer Flood (ook wel bekend als Mark Ellis). Het resultaat is 'Bloom Innocent'.

Doel van dit album was een 'gravity- defying, sky- scraping, stars- reaching sound of a man on a mission' neer te zetten. De lat ligt hoog zeg maar. Om dit te bereiken nam hij de tracks met hulp van zijn toer muzikanten thuis in Berlijn op, waarna producer Flood er in Londen mee aan de slag kon.
De acht nummers op het album zijn gelaagd en lang uitgesponnen geworden, het kortste nummer blijft net onder de zes minuten. Fink zegt zich verplicht te voelen lange, indringende nummers te maken als statement tegen de eisen die labels vaak aan artiesten stellen om korte, vlotte nummers te produceren.

Het werken in zijn eigen studio gaf hem de vrijheid te doen wat hij wilde hoe hij dat wilde. Opnemen met gebruik van flink veel instrumenten en daar dan nummers van maken. Uiteindelijk bleven er acht nummers over die 'Bloom Innocent' vormen.
De titeltrack (en nieuwe single) opent het album met minimale begeleiding voor de vocalen tot het zich opbouwt tot volledige begeleiding. Eerste single, het indringende "We Watch The Stars" vormt misschien wel het hoogtepunt van dit 'moeilijk voor radio maar fijn voor in de concertzaal'- album.

Beoordeling: 7,5/ 10

'Bloom Innocent' komt 25 oktober uit via R'COUP'D/ PIAS. Op 21 november is Fink te zien in AFAS Live te Amsterdam en twee dagen eerder in De Roma te Antwerpen. Bekijk de video voor "Bloom Innocent" hieronder, een flink ingekorte versie van de albumtrack of luister het hele album daar onder.

Comments