albumreview: Laurence Jones Band

'The Future Of Blues'. Je kunt minder aangekondigd worden. De persoon die deze titel kreeg, Laurence Jones, bracht eind september met zijn band het titelloze nieuwe album uit.

Doet opener "Everything Will Be Alright" nou het meest denken aan "Gimme Shelter" van The Rolling Stones of aan "Bohemian Like You" van The Dandy Warhols. En spelen ze Beatles- cover "Day Tripper" nou met een ritme dat zo bij Roy Orbison's "Pretty Woman" vandaan lijkt te komen? Of is het nu teveel zoeken naar vergelijkingen?
In elk geval trekken de nummers op dit album de aandacht, iets wat bij bluesrock nog wel eens een minpuntje is. De gezapig voortslepende nummers zul je hier niet aantreffen. De Engelse twintiger Jones en zijn band, die al voorprogramma's speelde van artiesten als Van Morrison, Buddy Guy, Joe Bonamassa en Eric Burdon en festivals als North Sea Jazz aandeed, weet de aandacht goed vast te houden.

De ervaren achtergrondzangeres Di Reed (leuk weetje: als onderdeel van de groep Jade scoorde zij in 1992 nog een top 10 hit met het nummer "Don't Walk Away") zong al bij artiesten als Stevie Wonder en Rod Stewart. Misschien dat het door haar r&b en gospel achtergrond komt dat het album ook een behoorlijke Motown douche lijkt te hebben gehad?

Beoordeling: 7,5/ 10

'Laurence Jones Band' is sinds 27 september verkrijgbaar en de band is bezig met een promotie toer in Nederland. Na Hengelo en Uden staan ze vanavond in De Harmonie, Leeuwarden waarna ze morgen De Tamboer in Hoogeveen en tenslotte zondag Q Factory in Amsterdam aandoen. Luister het album hieronder of bekijk de video voor "I'm Waiting".

Comments