albumreview: Like Lovers - Everything All The Time Forever

Een bijzondere mix van post- pop en indie elektronica. Dat is wat Jan Kerscher alias Like Lovers wil brengen met zijn debuutalbum 'Everything All The Time Forever'.

Als tiener werd Kerscher beinvloed door bands als Rage Against The Machine, later schoof hij meer op richting de composities van Björk en Radiohead. Die laatste, van na hun gitaarperiode, hoor je door het hele album terug (op een nummer als "Gone" klinkt hij zelfs als Thom Yorke), terwijl ook het dromerige en zweverige van Björk ruimschoots aanwezig is.
Door zijn achtergrond als producer (hij heeft zijn eigen opnamestudio) schaaft hij langdurig aan nummers en omdat hij nog eens bijna alles zelf inspeelt duurde het vrij lang voor het album klaar was. Live speelt Like Lovers met band, waardoor je kunt dansen op een nummer als "I Float On Your Love" of melancholisch wegdromen bij "Gone" of "Fall".

Beoordeling: 6,4/ 10

'Everything All The Time Forever' kwam op 6 september uit via Ghost City Recordings/ Listen Records. Vanaf eind januari staan er wat live data op zijn site, allen in Duitsland. Kijk hieronder naar de video voor "Fall" of luister het hele album.

Comments