albumreview: Thea Hjelmeland - Kulla

De Noorse Thea Hjelmeland groeide op als dochter van artistieke ouders. Zelf heeft ze inmiddels ook haar sporen verdiend in de wereld van theater, dans en film. En in de muziek. 'Kulla' is haar derde album, dat op 15 november in Nederland uitkomt.

Een vrolijk, experimenteel popalbum, zo wordt 'Kulla' omschreven. Brede invloeden van soul tot jazz en dit gemengd met trip- hop en elektronica. Dat geeft resultaten als opener "Hands Off" waar het ritme erg doet denken aan het 'Back To Black' album van Amy Winehouse; maar op hetzelfde album ook "Brother" dat je weer meer in Portishead- sferen brengt en het flink uptempo "Nemesis".

Dansbaar en plezierig om te luisteren, ook langzame nummers als "Pleasure" (gaat over seks). Helaas staan er tussendoor niemendalletjes op als "Dåpen" en "Farleg"; tracks van een paar seconden. Niet dat alles in het Noors minder is ("Kvardag" is bijvoorbeeld wel weer leuk), maar de Engelstalige, vlotte nummers worden er wel wat hinderlijk door onderbroken.

Zulke dingen kun je misschien verwachten bij een artieste die meer dan alleen popliedjes maakt.

Beoordeling: 7,1/ 10

'Kulla' is op diverse platformen al te kopen/ luisteren, het album is al een jaar uit; in Nederland hanteert PIAS 15 november als releasedatum. Via de Spotify webplayer is het album wel te vinden, via de app moet er blijkbaar gewacht worden tot die 15e november. Daarom hier enkel de link naar nieuwe single "Happen Go Stay" en diens voorganger "Pleasure".


Comments