albumreview: Wooden Soldiers

Na twee EP's zonderde Wooden Soldiers zich lange tijd om tot een debuutalbum te komen. De 'dreamfolk' band uit Utrecht brengt het resultaat van dit proces vandaag uit.

De term dreamfolk is een mooie omschrijving voor het geluid van de band; zowel akoestische kampvuurpingels met meerstemmige zang als soundscapes met behulp van synthesziers, die je in de pure folk niet gauw zult aantreffen.
In tegenstelling tot de eerdere EP's werd dit album geschreven door de hele band (ze zijn met zijn zessen), wat misschien de reikwijdte van de de nummers ten goede gekomen is. Bijna de helft van het album was overigens al voor de release te horen als single of promotrack.

Naast muzikaal is ook de visuele kant in handen van de band zelf; bandlid Agnes Loonstra ontwierp de hoes voor het album en is ook verantwoordelijk voor een aantal van de videoclips van Wooden Soldiers.

Na een paar keer luisteren blijft het gevoel hangen dat het album de eerste helft erg op gang moet komen en vanaf "The Joker" de tweede helft goed in de smaak valt.

Beoordeling: 6,8/ 10

Het titelloze debuut is vandaag verschenen. Afgelopen week was de releaseshow in Utrecht, morgen volgt er nog een privé concert waarna de band in januari een korte tour met huiskamerconcerten zal doen. "You Know" is de zesde single van het album, bekijk de video hieronder of beluister het hele album.

Comments