albumreview: The Blue Poets - All It Takes

Het Duitse The Blue Poets bracht afgelopen september haar nieuwe album 'All It Takes' uit. De bluesrock band uit Hamburg is gevormd rond de gelauwerde gitarist Marcus Deml.

De geboren Tsjech Deml speelde als sessiemuzikant op vele albums mee en kreeg van het Amerikaanse tijdschrift Guitar al een Guitar Hero Award.
Met zijn drie overige bandleden levert hij nu negen nieuwe nummers af op het tweede album van zijn band.
Waar hij in het verleden bij onder meer Nena en zelfs Snap! meespeelde is het op 'All It Takes' puur bluesrock. Soms ietwat aan de lange kant ("All It Takes", "Crawling"), soms scherp en bondig ("Bad News") of gewoon een ouderwetse bluesrock stamper ("Mind Your Own Busniess").

De nummers kennen ook genoeg variatie wat dat betreft, soms denk je aan Living Colour en (heel) soms aan bands als Guns 'n Roses of Soundgarden.

Beoordeling: 6,7/ 10

'All It Takes' is sinds 13 september te koop en te streamen. Afgelopen weken hebben ze een promotour door Duitsland gedaan en ook voor volgend jaar staan er enige shows gepland in hun thuisland. Er is sprake van een Benelux tour/ show, maar daar is verder nog niets over bekend. Bekijk hieronder de video voor de titeltrack of luister het hele album.


Comments