albumreview: Future Suns - Aquarius

Drie ruimtereizigers van de planeet Acamar die jaren geleden op planeet aarde landden. Dat is Future Suns. Vorige maand brachten ze hun album 'Aquarius' uit.

Dat je na een ruimtereis niet allemaal op dezelfde plek hoeft terecht te komen bewijst Future Suns. Waar één bandlid Alkmaar als thuisbasis heeft, opereren de andere twee vanuit Puyallup, Washington (USA).

'Aquarius' vertelt het verhaal van 'the increasing divide between those who clearly see, and those who merely believe'. Met drie sleutelnummers, het dreigende "Mastodon" dat het einde van onze planeet aankondigt via het golvende "Bird Bones" naar het wanhopige zware "Terrible Terrible Things", met tussendoor de nieuwe single "Orangutan" dat een bijna-pop brug vormt. De vrouwelijke vocalen in "Planet Aquarius" klinken als een trage versie van het bekende "Aquarius" uit de musical Hair.

Een mix van indiepop via electro tot zware industrial invloeden waarschuwt ons dat we ons einde naderen. In het kader van verbeter de wereld, begin bij jezelf heeft de band ervoor gekozen de verpakking van de cd te laten maken van gerecyclede waterflessen.

Beoordeling: 7,8/ 10

'Aquarius' is sinds 15 november te koop en te streamen. Live optreden is wat lastig voor deze ruimtereizigers, daarom is het album hieronder te beluisteren via Bandcamp.
 

Comments