albumreview: Rina Sawayama - Sawayama

De Japans/ Britse Rina Sawayma bracht afgelopen week haar debuutalbum uit, al verscheen er in 2017 ook al een album in eigen beheer. Voor dit album kreeg kreeg ze hulp van o.a. een songwriter van Britney Spears, maar noem Rina niet de Japanse Britney Spears.

Regelmatig krijg je een album binnen en blijken er al meerdere singles uitgebracht te zijn. Bij dit album is het niet anders; huidige single "Bad Friend" is al de vierde single op 13 nummers. En de singlekeuzes zijn ook goed geweest, want het zijn de prijsnummers van dit album.
Van de pop met gitaarriff van "XS" via het bijna metal-achtige "STFU!" naar de dancepop van "Comme Des Garcons (Like The Boys)" en de ballad "Bad Friend". Pak er dan ook nog "Love Me 4 Me" dat zo van een 90's girlpop act kan zijn en het is duidelijk dat er variatie genoeg is.

Helaas bloedt het wat teveel dood richting het einde, maar de kans dat het gevarieerde popalbum 'Sawayama' de top 10 haalt in de eindejaarslijst van 2020 is niet ondenkbaar

Beoordeling: 7,7/ 10

'Sawayama' is sinds 17 april verkrijgbaar via Dirty Hit. Vorig jaar toerde ze door het Verenigd Koninkrijk als support oor Charli XCX, haar eigen toer stond voor dit jaar op de planning maar ook dat ligt nu natuurlijk stil. Bekijk de video voor "XS" of beluister het hele album.

Comments