albumreview: Compact Disk Dummies - Neon Fever Dream

Vorig jaar lieten de Compact Disk Dummies drie jaar na hun debuutalbum weer nieuw materiaal horen middels hun 'Satellite' EP. Deze week is het dan tijd voor album nummer twee van de Vlaamse gebroeders Coorevits. 'Neon Fever Dream' komt vrijdag 15 mei uit.

Hologrammen, drones, drugs, hitte en eenzaamheid. Om dan wakker te worden, het gordijn open te trekken en te beseffen dat fictie niet bestaat. Een koortsdroom, 'Neon Fever Dream'. Hevige thematiek op een voornamelijk zeer dansbaar electropop album. Na een minuut die klinkt als een soort intro verklaart "On Repeat" de disco geopend, waarna "Millionaire" binnenkomt als een verbouwde versie van diverse 90's hits.
Dan zakt het qua dansbaarheid iets in tot single "I Remember" je weer wakker schudt. "Easy Life" kwamen we al op de EP van vorig jaar tegen, maar is enigszins opgepoetst voor dit album en komt in aanmerking om nog een single te worden. Bij "(Fell In Love With A) Hologram" klinken ze bijna als een popband.

Met de zomer in aantocht klinkt 'Neon Fever Dream' als een perfecte soundtrack voor die tijd, thuis of niet.

Beoordeling: 8/10

De band had de nummers graag live laten horen, maar dat zit er voorlopig niet in. Daarom hier de video voor "I Remember" en na release de Spotify link (15/5: nu dus!).

Comments