albumreview: Hinds - The Prettiest Curse

Het Spaanse Hinds debuteerde in 2016 en na een tweede album in 2018 houden de dames het ritme mooi vast met album drie in 2020. Op 'The Prettiest Curse' ruilen ze de lofi rammelrock in voor geproduceerd klinkende indierock.

Het Madrileense viertal (al is drumster Amber Grimbergen naar verluid in Nederland geboren) verscheen eind 2015/ begin 2016 drie keer in de tiplijst voor de FTLOM Top 40, maar tot een hit of doorbraak wilde het nog niet komen.

Misschien dat het nieuwe album wel de juiste snaar weet te raken, bijvoorbeeld met huidige single "Just Like Kids (Miau)", die momenteel in de tiplijst staat. Ook de andere singles van het album ("Good Bad Times", "Riding Solo" en "Come Back And Love Me <3") staan vooraan het album en zijn met "Boy" en "The Play" de beste nummers van de plaat.

"Riding Solo" klinkt naar een hitje van de Ting Tings een paar jaar geleden terwijl "Come Back And Love Me <3" in de categorie lieve liedjes is onder te brengen.
Het is echter te hopen dat afsluiter "This Moment Forever" zijn naam niet waarmaakt, want na een prettige plaat doet dit nummer door de hoge overstuurde tonen letterlijk pijn aan de oren....

Beoordeling: 7/ 10

'The Prettiest Curse' zou oorspronkelijk al in april uitkomen, maar door de huidige toestand in de wereld is de release uitgesteld tot 5 juni.
Bekijk hieronder de video voor "Just Like Kids (Miau)" of beluister vanaf vrijdag het hele album.

Comments