Marynka brengt solo debuut 'Red Moon'

Instrumentale pianomuziek op dit blog? Ach ja, waarom ook niet. Verder kijken dan het bekende straatje kan soms leuke verrassingen brengen. De Russisch- Nederlandse Marynka leverde begin deze eeuw een aantal albums af, maar 'Red Moon' is het eerste waar de muzikante/ performer enkel gebruik maakt van de piano.

De titel verwijst naar de opnameperiode, rond een maansverduistering in de zomer van 2018. Volgens Marynka is het een 'soundtrack for selfcare' geworden. Van de 13 nummers zijn er al een aantal op single verschenen, waaronder "Dismay Waltz" dat ze in Moskou nog speelde tijdens de viering van 70 jaar Gorkipark.

En hoe bevalt het buiten het bekende straatje kijken? Hoewel het ongetwijfeld heel mooi en met diepere bedoeling is, loop ik toch liever weer terug naar de eigen straat. Laten we zeggen dat ik waarschijnlijk niet binnen de doelgroep val.

Wie dat wel denkt te doen kan zich op 26 juni bij de albumrelease in Club Atelier Schinkel te Amsterdam melden. Bekijk hieronder de video voor "Dismay Waltz".


Comments