albumreview: Hockey Dad - Brain Candy

Hockey Dad bracht op 31 juli het derde album 'Brain Candy'uit. In thuisland Australië behoort het duo tot de grootste independent successen van de afgelopen 5 jaar. Op hun nieuwe album brengen ze weer een combinatie van fuzz pop, garage punk en surf rock.

Ondanks dat ze kozen voor een zelfde opzet als bij hun vorige album (zelfde studio, zelfde producer), heeft het duo toch het idee dat hun nieuwe album verrassende elementen bevat. 
Voor de release voelden ze gewoon de spanning 'of men het leuk ging vinden'. Gelukkig voor hen hadden de singles "I Missed Out", "Itch" en "In This State" al een indicatie gegeven van wat het publiek er van vond, en de indicatie was positief. Een voordeel van de door corona uitgestelde albumrelease zullen we maar zeggen.

Met ook "Good Eye"en "Germaphobe" op de eerste helft van het album is dit deel na vijf singles al redelijk bekend. Met "Reno", "Keg"en "Looking Forward To The Change" staan er op de tweede helft meer fijne albumnummers, met ruimte voor dromerigheid en uitgesponnen melodie voor de liefhebber.

Beoordeling: 6,9/ 10

Een uitgebreide albumtour zit er voorlopig niet in, dus doen we het voorlopig met de video voor nieuwste single "Germaphobe"


Comments