albumreview: Disclosure - Energy

In 2013 debuteerden de Britse broers Howard en Guy Lawrence als Disclosure met het album 'Settle'. Een droomdebuut, waarna ook 'Caracal' uit 2015 een succes werd. na een pauze begonnen ze in 2018 aan album nummer drie, dat nu in de vorm van 'Energy" verschenen is.

In spanning afwachten waarmee ze nu op de proppen zouden komen was het niet, hun werkwijze is bekend. Dansbare tracks met (vaak bekende) gastvocalisten. Op eerdere albums trof je zo Sam Smith, London Grammar, Jessie Ware, The Weeknd en Lorde. 

Op 'Energy' beginnen ze meteen met Kelis als vocaliste, komt Khalid voorbij en horen we Common, maar is er ook veel ruimte voor onbekendere artiesten. Zo werken ze weer met de Ivoriaanse Fatoumata Diawara, Blick Bassy uit Kameroen en diens landgenoot Eko Roosevelt die we horen op "Tondo". 

Met die laatste titel noemen we overigens een nummer dat hier in Nederland aardig bekend is, maar bij uitkomen van het album slechts op de deluxe editie blijkt te staan. Naast zes officiële singles verschenen er ook al drie promo singles, dus veel van het album was al bekend. Beste nummers zijn "Watch Your Step", "My High", "Douha (Mali Mali)" en de twee remixen van "Birthday"

Beoordeling: 6,8/ 10 (en 7,6/ 10 voor de extended versie)

'Energy' is sinds 28 augustus verkrijgbaar. Bekijk hieronder de video voor de nieuwste single "Birthday" met Syd en Kehlani of beluister het hele album.

Comments